Besøg Tivoli.
Det var først på min 21. og min kones 11.rejse til Rom, at vi fik taget os sammen til at besøge Tivoli (Villa d'Este). Vi havde hørt både for og imod et besøg, og da vi dertil havde forstået, at det var temmelig besværligt at komme der ud med de offentlige transportmidler, havde vi udskudt det. Men sidste år besluttede vi os til, at nu skulle det være. Vi havde købt et kort over bus, metro og toglinier og ved hjælp af dette var det ikke noget problem at finde der ud. Ca. to timer tog turen. Først gennem Rom med bus og der efter med tog. Første del af togrejsen er lidt trist, men ikke uspændende for den, der godt tør erkende, at Rom er andet og mere end centro historico.
Efter at have passeret dette bolig- og industrikvarter kom vi så ud på landet til den skønneste natur.
Vel ankommen til bestemmelsesstationen gik vi ind i bygningen i den tro, at vi nok der ville finde anvisninger på, hvordan vi kunne finde Villa D'Este. Men nej. Intet fortalte noget om det. Så måtte der vel være vejvisere mod stedet. Heller ikke. Lidt forvirrede stod vi og så os om. Da fik vi øje på en gruppe turistlignende personer, som gik målbevidste hen mod en bro. Dem fulgte vi, indtil de drejede ind på en bar!
Heldigvis var der på det andet fortov vejvisere, der blandt andet viste mod vores mål. Vi fulgte dem og kom ud til en af de største oplevelser, vi har haft i forbindelse med vore rejser til la bella Roma.
En smuk park med i hundredvis af forskellige springvand. En dejlig kølig oplevelse på en varm sensommerdag.
Der skal vi helt sikkert ud igen.
Venlig hilsen.
Poul.

Luk vindue