Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Stadion

Dette knapt 150 m lange anlæg kaldes også Domitians Stadion, da det er samtidig (ca. år 90 e.Kr.) med Kejser Domitians paladsbyggeri.

Anlægget har været i 2 etager med åbne søjlebårne portgange langs siderne. For hver ende af anlægget ses 2 halvcirkulære fundamenter, som menes at have båret de 2 vendepunkter (Meta) under væddeløbskørsel. Rester af marmor- og granitsøjler samt billedfragmenter fra et alter ligger spredt ud over arenaen.

Midt på østsiden ses en oval indbygning i lukket terrasseform, som almindeligvis anses for at have været kejserens private loge under de sportslige aktiviteter.

Nogle forskere mener dog, at anlægget primært har været et haveanlæg, der kun undertiden har været brugt som idrætsarena.

Kejser Septimius Severus udvidede anlægget mod syd og forbandt det med sit badeanlæg der lå på skrænten ned mod Circus Maximus.

I sydenden af det oprindelige stadion ses en større oval base-konstruktion, denne stammer dog fra byggeri i middelalderen, og er blot med til at understrege det komplekse og forvirrede indtryk som mange af bygningsresterne på Palatin kan give.

PK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk