Til hovedsiden

Versione Italiana

De Romerske Rioni 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Rione 8 - S. Eustachio.

S. Eustachio er et aflangt smalt kvarter. Midt i kvarteret ligger kirken S. Eustachio, der på facaden har et hjortehoved med et kors mellem geviret. Dette motiv går igen i områdets bomærke, hvor korset dog er afløst af Frelseren.

En myte fortæller, at en romersk soldat under en jagt pludselig stod overfor en hvid kronhjort.

Soldaten kastede sin lanse, som dog ikke ramte den hvide kronhjort, der standsede i sin flugt og vendte sig mod soldaten.

Mellem hjortens takker lyste pludselig et kors, hvorpå Frelseren var naglet. Kristus befalede soldaten at blive kristen, lide og blive frelst. Soldaten knælede og samtykkede, og da han igen løftede blikket var hjorten forsvundet.

Da soldaten kom hjem lod han sig døbe, omvendte sin hustru og sine sønner til kristendommen. Soldaten og hans sønner led senere martyrdøden og soldaten blev mange år efter ophøjet til helgen under navnet S. Eustachio.

På pladsen foran kirken var der i mange år marked. Her afholdt man også den oprindelige helligtrekongersfest, la Epifania, indtil den i år 1872 blev henlagt til Piazza Navona. 

I S. Eustachio findes den fornemme la Sapienza, der tidligere var Rom's universitet, med kirken S. Ivo, som Bernini udstyrede med et snoet spir, der er forbillede for spiret på Vor Frelser Kirke på Christianshavn.

På Piazza della Rotonda ligger Pantheon, der dog hører under nabo-rionen, og i sidegaderne lå og ligger stadig mange af Rom's meget besøgte herberger og spisehuse.

Mange vil måske kende Albergo del Sole, der er en af byens ældste hoteller. Et andet er Tempio d'Agrippa, hvor den kendte Checco Scocca var vært, og hvor hans kone Sora Giulia serverede god og nærende kost for kreaturhandlerne, der handlede på Piazza della Rotonda.

Hovedgaden i S. Eustachio er Via della Scrofa - soens gade - opkaldt efter den lille fontæne, der har en skulptur af en so. På facaden til nr. 84 kan man også se en so. Hvor bygningen ligger i dag, lå i oldtiden en kirke S. Trifon in Posterula.

Klik her for at læse mere om bogen

Læs mere om de romerske rioni i bogen:

PÅ EVENTYR I DE ROMERSKE RIONI

Historier, legender, 14 slentreture med mere end 200 seværdigheder og 30 hemmelige adresser på gode spisesteder.

Teksten på denne side er hentet fra bogen om de romerske rioni af Helge Kamp.

Har du lyst til at læse mere om de romerske bydele og deres kendte og mindre kendte seværdigheder kan du købe bogen via Rom-guide.dk. 

Klik på billedet for at læse mere om bogen.

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Nederst kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og et link til vort store index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk