Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

San Lorenzo in Lucina – Titulus Lucinae

Chiesa San Lorenzo in Lucina

Indviet til San Lorenzo, diakon og martyr fra det 3. årh..

Beliggenhed: 

Via in Lucina 16a  

Residerende titulærkardinal: 

Kardinal Opilio Rossi  

Kirkens historie:

Kirken er bygget i det 4. årh. på resterne af et hus der tilhørte en kvinde, Lucina, der skjulte pave Marcellus under Maxentius forfølgelser af de kristne i starten af 300-tallet. 

Kirken blev restaureret i det 7. og 8. årh.. 

Under pave Pascalis II blev kirken fuldstændig ombygget i 1112.  Klokketårnet stammer fra denne ombygning, ligesom kirkens front står stort set uændret, de 6 joniske søjler er antik genbrug. 

Ved ombygning i 1650 blev sideskibene i den oprindelige basilica erstattet af barokkapeller. 

Pave Paschalis II marmortrone er placeret i apsis, ligesom en indskrift meddeler at samme pave nedlagde skytshelgenens relikvier under højalteret. 

Capella Fonseca til højre i kirken har fine arbejder af Bernini. 

Den franske barok kunstner Nicholas Poussin ligger begravet i kirken og er mindet med et monument, doneret af Chateaubriand i 1830. 

Udgravninger under kirken har afdækket rester af huse fra kejser Hadrians tid og en tidlig kristen basilica fra det 2./ 3. årh.

PK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk