Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Santa Prisca – Titulus Priscae

Indviet til martyren Priscilla (Santa Prisca). 

Beliggenhed:

Via di Santa Prisca

Residerende titulærkardinal: 

Justin Francis Rigali, ærkebiskop af Philadelphia

Kirkens historie:  

Opført i 400-tallet, efter traditionen over det hus hvor Aquilas og Priscillas hus lå, og hvor de på et tidspunkt havde apostlen Peter boende.

Den oprindelige kirke, der blev nedbrændt af normannerne i 1084, er restaureret flere gange. Facaden er fra 1660. Smukke renaissance-freskoer i kirken. Døbefonten udskåret i det 13. årh. af antik dorisk søjlefod med bronzelåg. 

Til højre i kirken nedgang til resterne af den oprindelige kirke og antikke huse med en helligdom for Mithra, som man også finder det i kirken San Clemente.  

PK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk