Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Santa Anastasia – Titulus Anastasiae

Indviet til St Anastasia, martyr fra det 4. årh..  

Beliggenhed:

Piazza di Sant’ Anastasia

Residerende titulærkardinal: 

Godfried Danneels, ærkebiskop af Bruxelles  

Kirkens Historie:

Den oprindelige kirke er fra det 3./4. årh. og dele af denne indgår i den nuværende kirke som i hovedsagen stammer fra det 17. årh., dog er hovedskibets søjler alle fra den oprindelige kirke. 

Under hovedalteret ses en smuk Bernini-influeret statue af St Anastasia. 

Kapellet for kirkens relikvier stammer fra det 17. årh. I højre side ses alter for Santa Rosa af Lima og San Martin de Porres, nogle af de mest populære helgener i Sydamerika. 

Derudover har kirken et smukt alter for San Turibius af Lima, og den peruvianske ambassadør har en traditionel tilknytning til kirken, hvor han assisterer under visse messer, bl.a. den traditionelle julemesse. 

Under kirken er der adgang til en antik portico-gang og en række beboelseshuse med butikker som har indgået i det antikke Titulus Anastasiae

PK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk