Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Santa Balbina – Titulus Tigridis. (usikker)

Chiesa di S. BalbinaChiesa di Santa Balbina

Indviet til Santa  Balbina, jomfru og martyr fra det 2. årh..

Beliggenhed:

Piazza Santa Balbina 8.

Residerende titulærkardinal:

Peter Erdö, Ærkebiskop af Esztergom, Budapest.

Kirkens historie:

Kirken stammer fra det 4. årh. og er bygget oven på det hus der tilhørte konsul Fabius Cilone. 

Den første sikre reference er fra det 6. årh., hvor et dokument benævner stedet som Sanctae Balbinae. 

Kirken er blevet restaureret flere gange, senest i 1930 som i høj grad genskabte kirkens oprindelige romanske udseende i klassisk basilica-form. 

Under højalteret opbevares relikvierne af Santa Balbina, hendes fader St. Quirinus og St. Feliccimus. Derudover rummer kirken et meget smukt gravmæle for kardinal Stephanus Surdis af Giovanni di Cosma fra 1303, samt en cosmatisk bispetrone fra det 13. årh.. 

Kirkens mest sjælden inventar er et alter fra den oprindelige Peterskirke, den såkaldte Konstantin Basilica. Ved restaureringen i 1930 blev kirkens kor udsmykket med mosaikker fra det 1. årh., fundet under Via Imperiale.

Kirken har i de senere år ofte været lukket. Er det tilfældet, kan man få adgang ved henvendelse i det tilstødende kloster.

PK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk