Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Santi Nereo e Achilleo – Titulus Fasciolae

Indviet til 2 soldatermartyrer fra 4. årh. 

Beliggenhed:

Via delle Terme di Caracalla 28  

Residerende titulærkardinal:

Theodore E. McCarrick, ærkebiskop af Washington

Kirkens historie:

Titulus-navnet refererer til, at det var hér St. Peter tabte en bandage (Fasciolae), da han flygtede fra fangenskab i Rom. 

Kendt fra 377,  ombygget ca. 800 under Leo III, hvor martyrernes relikvier blev bragt til kirken fra Domitillas katakomber. 

Restaureret og ombygget i det 15. og 16. årh. og, usædvanligt for tiden, med stor veneration for den oprindelige basilica. 

De otte-kantede søjler stammer fra samme tid. I apsis ses byzantinske mosaikker fra tidlig middelalder, cosmatisk kor med 3-fløjet alter med søjlebåren renæssance-baldakin i mørk afrikansk marmor. 

Bag højalteret ses 2 hedenske stenblokke med vingede væsener, der nemt kunne tages for engle. 

Det middelalderlige pulpitur hviler på en porfyrvase fra Caracallas bade. 

Derudover smukke freskoer i sideskibene og en snoet påskelysestage fra 15. årh.  

PK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk