Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Santi Apostoli - Titulus SS Apostolorum

Indviet til de hellige apostle.

Beliggenhed: 

Piazza dei Santi Apostoli

Residerende titulærkardinal: 

Angelo Scola, patriark af Venedig.

Kirkens historie:

Grundlagt i det 6. årh. og dele af den oprindelige kirke indgår i den nuværende som er restaureret mange gange, mest gennemgribende i starten af 1700-tallet. 

Facaden er af nærmest paladsagtig karakter med de 9 store korbuer og statuerne af de 12 apostle. 

I frontporticoen ses en bronze-ørn der stammer fra Trajans Forum. 

Kirken er 3-skibet med 12 sidekapeller der rummer adskillige berømte kardinalgrave samt graven over pave Clemens XIV (1769-1774). 

Freskomalerierne i loftet er i såkaldt ”falsk perspektiv” og med stor effekt. 

Altertavlen er den største i Rom og viser scener omkring apostlene  Jakob og Philip, hvis relikvier ligger i kirkens krypt. Kirken rummer adskillige fine arbejder af kendte kunstnere. 

Der er 2 klostre tilknyttet kirken samt Palazzo Apostoli der ligger i forbindelse med Universitas Gregoriana, Roms berømte katolske universitet.  

PK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk