Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Santa Maria Antiqua - Titulus Cyriaci

Indviet til Jomfru Maria. 

Beliggenhed:

Largo Romolo e Remo 1, (Forum Romanum)  

Residerende titulærkardinal:

Der er ingen.

Kirkens historie:

Titulus-placeringen er usikker. 

Den oprindelige basilica stammer fra det 5. årh., delvist ødelagt under jordskælv i 847, hvor dele af de romerske og overliggende antikke kejserbygninger på Palatin begravede kirken. 

Efter normannernes hærgen i 1084 blev en helt ny kirke opført under navnet Santa Maria Liberatice. Denne blev nedrevet i 1902 til fordel for den den oprindelige kirke. 

Der er adskillige fine fresker fra det 7/8. årh. samt kristen sarkofag med fin udsmykning med historien om Jonas og hvalen. 

Derudover flere interessante bygningsrester fra de oprindelige antikke bygninger på stedet. 

Kirken er ofte lukket på grund af vedvarende restaureringer og arkæologiske undersøgelser.  

PK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk