Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Santa Maria in Trastevere - Titulus Callisti

Chiesa Santa Maria in Trastevere

Indviet til Jomfru Maria.

Beliggenhed:

Piazza Santa Maria in Trastevere.

Residerende titulærkardinal:

Józef Glemp, ærkebiskop af Warszawa.

Kirkens historie:

Også kendt under navnet Titulus Julii. Grundlagt af pave Calixtus ca. 220, ombygget efter den oprindelige grundplan i 1100-tallet, restaureret 1702 (søjleforhallen) og ombygget af Carlo Maderno 1720 (facaden) samt i 1870, og anset for at være den første kirke i Rom der indvies til Den hellige Jomfru. 

Sakristi med romerske mosaikker. Kampanile, facade-, cosmatiske gulv- og apsis-mosaikker, alle fra 12. årh.. Søjlerne i kirkens hovedskib menes at stamme fra Caracallas bade, på søjlefødderne ses små ansigter af hedensk oprindelse, stor cosmatisk snoet påskelysestage.

Pave Innocens II ligger begravet i kirken. 

Derudover findes der adskillige monumenter og kapeller for kardinaler og adelsfamilier, bl. a. familien Altemps. 

Smukke malerier af bl.a. Domenichino. 

På altertavlen maleri på træ fra det 7. årh., kendt som Madonna della Clemenza, et ikon der dyrkes inderligt af beboerne i Trastevere. Baldakinen er fra det 19. årh.

Kirken og den tilknyttede Sant’Egido Orden er kendt for et meget stort socialt arbejde og driver foruden meget andet hjælpearbejde også et meget besøgt og populært suppekøkken.  

PK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk