Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Santa Cecilia in Trastevere – Titulus S Ceciliae

Indviet til Den hellige Cecilia. Martyr fra det 2. årh. 

Beliggenhed:

Piazza di Santa Cecilia 22

Residerende titulærkardinal:

Carlo Maria Martini, fhv. ærkebiskop af Milano.

Kirkens historie:

Grundlagt før 5. årh. over romersk titulus-hus, ombygget i 8. årh., hvor Santa Cecilia blev bragt til kirken fra San Calixtus-katakomberne. 

Apsis-mosaikken er fra samme periode. Tilbygninger i 12. årh., restaureret mange gange siden, senest gennemgribende i 18. årh. hvorfra facaden stammer, søjlerækken er dog antik. 

Romersk vievandsbrønd i den meget smukke forgård, kampanile fra 1113, alterbaldakin fra 1283.  De 24 korinthiske søjler i hovedskibet er antikke. 

Skulpturer af Mino da Fiesole og hovedskulpturen af Santa Cecilia er fra 1599 af Carlo Maderno, som med en lille inskription ”sværger”, at hun er afbildet som han fandt hende, da hendes grav blev genåbnet. 

Øvre galleri med “Dommedag” af Cavallini fra 1293. 

Adgang til udgravet dåbskapel fra den opr. kirke, romersk bad, bolig  og krypt samt det tilstødende nonnekloster. 

Ved messen søndag og alle vesper-messer synges der meget smuk gregoriansk kirkesang af nonnekoret.  

PK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk