Til hovedsiden

Versione Italiana

Udenfor Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Hotel Il Nido

Indgangen til Hotel Il Nido

Udsigt til Vesuv fra terrassen på Il Nido

Il Nido ligger i blomstrende omgivelser

Enkle men gode værelser

Brodrene Dino e Gianni

Hotel Il Nido

Den gamle redakteur får serveret Hummer a la Il Nido

Indbydende ser det ud og godt smager det

Da den gamle redaktør i år 2001 skulle giftes til Skt. Hans gik bryllupsrejsen til Sorrento og et skønt ophold på Hotel Il Nido.

Redaktøren havde i de mørke vinteraftener surfet på nettet for at finde et passende romantisk sted som mål for bryllupsrejsen og rykkede en tand længere frem i stolen, da han første gang kom på virtuelt ”besøg” på Hotel Il Nido.

Ikke blot havde det en fantastisk beliggenhed med en vidunderlig udsigt over Napoli-bugten med Vesuv som fast baggrundskulisse, priserne var også endog meget ræsonnable. 

Det plejer der jo som regel at være en hage ved, men det fremgik ikke af hotellets gæstebog, tværtimod var den ved at flyde over af tidligere gæsters anprisninger af stedet, hvor beliggenhed, køkken, imødekommenhed og service blev rost til skyerne.

Fluks blev der bestilt et dobbeltværelse med havudsigt med hurtigt svar tilbage: 

Det kunne ikke lade sig gøre, vi kunne kun få et værelse med balkon og havudsigt! 

Det var jo en lovende start, og vi havde siden den mest vidunderlige honeymoon på Hotel Il Nido, som vi siden har besøgt 3 gange - og hvilket hotel: 5-stjernet udsigt, 5-stjernet køkken, 5-stjernet service til 2-stjernet pris.

Hotel Il Nido er blevet drevet af familien Persico igennem nu mere end 40 år. 

I dag er det sønnerne Dino og Gianni der styrer det gode menageri med god hjælp fra den øvrige familie. 

Dino står for det meste up front med en mere end udstrakt service over for enhver form for forespørgsler og ønsker om hjælp, og Gianni styrer køkkenet med en usædvanlig kapabel hånd. 

Er man ikke så god til det italienske er der ikke grund til bekymring af den grund, for både Dino og Gianni taler også fransk og engelsk, det sidste med en vidunderlig accent à la den klaverspillende Marx-brother Chico.

Køkkenet på Il Nido er et kapitel for sig. 

De kalder det selv ”La cucina saporita” – smagens køkken – og det betyder, at man her serverer det enkleste og bedste italienske køkken, hvor de enkelte indslag på tallerkenen fremstår klart defineret i smag og stil - og fremragende godt tilberedt. 

Selv hvis man gør sig den yderste anstrengelse for at vælge det dyreste af spisekortets tilbud, så kommer 2 personer ikke over 500 kr. for aperitif, 3-retters menu, vin, vand, kaffe og en justerende likør til at afrunde det gode måltid. Og så er det en ekstra stemningsfuld gevinst at indtage måltidet på Il Nidos terrasse i solnedgangen, medens mørket sænker sig og lysene tændes rundt langs kysten på Napoli-bugten.

Man skal ikke bekymre sig for, at Il Nido ligger højt over kysten og 6 km. fra centrum af Sorrento, for 12 gange om dagen kører hotellets effektive og gratis shuttle-bus frem og tilbage fra Sorrento, og ved ankomst den første dag ringer man blot til hotellet og bliver derefter afhentet enten ved togstationen eller på Piazza Tasso. 

Normalt køres bussen af den gode Carlo der, uhyre uitaliensk, fører bussen frem og tilbage og rundt i de skarpe hårnålesving og igennem Sorrentos intensive trafik med en stille og rolig og uhyre hensynsfuld chaufførhånd.

Ind imellem sker det, at broder Gianni fører bussen, og så kan man godt belave sig på en kørsel, der sætter Schumacher og andet formel 1 ræs ganske i skyggen.

Uanset om man vælger den klassiske feriekombination Rom – Sorrento eller Sorrento alene, så ligger Il Nido fremragende godt for områdets seværdigheder. Pompeji og Herculaneum ligger inden for ½ - ¾ times kørsel med Circumvesuviana-toget fra Sorrento, og fra havnen, Marina Piccola, er der fine og hurtige forbindelser til Capri, Ischia og Napoli. 

Og lige ud for Il Nido er der stop med flere daglige busforbindelser til de kendte byer Positano og Amalfi på Sorrentohalvøens sydkyst.

Redaktøren giver hermed Rom-guide.dk's varmeste anbefaling af Hotel Il Nido videre til vore læsere. 

At han ikke er alene i sin begejstring fremgår af Venere, hvor 68 gæste-anmeldere tildeler Il Nido 9,2 ud af 10 mulige point.

Et veludstyret dobbeltværelse med balkon, bad og inkl. stor morgenbuffet koster i sæson 2007 fra 100 – 120 euro afhængig af sæsontidspunkt. 

Der er mulighed for aftale om halvpension under opholdet.

Har du fået lyst til at nyde livet i fulde drag på Hotel Il Nido kan du besøge hotellets hjemmeside ved at klikke på linket har øverst til højre på siden.

Læs mere om Sorrento og Napoli-bugten ligeledes ved at klikke på linket øverst til højre.

PK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk