Til hovedsiden

Versione Italiana

Udenfor Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Transport fra Rom til Napoli 

- og videre til f.eks. Caserta, Puzzuoli, Herculaneum, Pompeji eller Sorrento

Hurtigtog mellem Rom og Napoli 

Gælder turen et besøg i Pompeji findes der flere forskellige busselskaber der fra Rom arrangerer enkeldags-udflugter hertil.

Besøg en af turistinformationskioskerne i Rom og hør nærmere om den mulighed.

Man kan også gøre turen i egen bil - enten ad motorvejen Autostrada del Sole eller ad den smukke vej langs kysten.

Køreturen af Autostrada del Sole kan gøres på små 3 timer - alt efter trafikken, mens turen langs kysten tager væsentlig længere tid.

Det hurtigste transportmiddel er toget, der afgår fra Stazione Termini.

På hjemmesiden Treniatalia.it kan man se de forskellige afgange og de forskellige typer tog, der kører på ruten. Siden er også på engelsk og når man har fundet den forbindelse man vil benytte, kan man reservere plads og printe sit "bookingnummer" og give det til kontrolløren.

Rom-guide.dk's Peter Kroll anbefaler det nye hurtigtog "ETR 650 Eurostar Alta Velocita", der suser af sted med op til 300 km/t.

Turen er på køreplanen afsat til at tage 1 time og 25 minutter, men tilbagelægges som regel på kortere tid - for stærk går det.

Grundprisen udgør 33 euro, men der er et væld af rabatmuligheder - helt op til 50%.

Skal man videre fra Napoli til Caserta, Puzzuoli, Herculanum, Pompeji eller Sorrento foregår det med lokaltog, som man finder på Stazione Napoli Garibaldi.

Bemærk at Stazione Napoli Garibaldi blot er underetagen til Stazione Napoli Centrale, og at der således ikke er tale om to forskellige togstationer hver sit sted i Napoli.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk