Til hovedsiden

Versione Italiana

Skribenter 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Niels Birger Christensen

N. Birger Christensen

Når du står på Piazza del Popolo med ryggen til byporten og kikker over den imponerende plads op mod de 2 tvillingekirker, har du Café Rosati lige fremme på højre hånd,  der hvor Via di Ripetta starter sit løb op mod Ponte Cavour.

Givet på grund af sin helt vidunderlige beliggenhed blev Café Rosati yndlingsstedet for advokat N. Birger Christensen, når han skulle "hænge ud" i Rom. Og det skulle han gerne indtil flere gange om året, når der var tid til det fra advokatkontoret hjemme i Mørke.

N. Birger  Christensen var nemlig ikke nogen helt almindelig advokat. Han var en særdeles velorienteret Rom-rejsende, der, som han selv sagde det, har besøgt Rom regelmæssigt flere gange om året gennem de sidste 35 år - uden at have tid til at besøge andre steder, da han endnu ikke havde set Rom. 

Disse talrige besøg i Rom, gav advokaten et særdeles godt kendskab til byen, dens bygninger og dens historie, hvilket udmøntede sig i indtil flere bøger om Rom.

Med en vis forkærlighed til Rom, kender man vel også vor beskedne internetside, og her har N. Birger Christensen bidraget med de sider, du kan se i spalten her til højre.

Den 29. februar 2011 måtte vi desværre tage afsked med vor ven Niels Birger Christensen, men hans dejlige, varme person og hans passion for Rom, vil vi altid huske og mindes, når vi læser de dejlige sider, som han skrev til os her på Rom-guide.dk om sin elskede by.

Ære være Niels Birger Christensens minde.

Rom-guide.dk