Pompeji

På grund af Vesuvs altødelæggende udbrud i år 79, der lagde byerne omkring vulkanen øde og begravet under et metertykt lag af vulkansk aske, finder vi her en by fra antiken der uforstyrret af tidens tand er blevet bevaret, som den oprindelig så og tog sig ud, da katastrofen indtraf. Pompeji er altså absolut et besøg værd, men man skal være opmærksom på, at der er enorm trængsel ved indgangen, da stedet i dagligt gennemsnit har 7.000 besøgende der dog spredes rimeligt over det store udgravningsområde.

Pompeji nås bedst ved at tage toget Circumvesuviana fra Napoli til Sorrento med stop på Stazione Pompeji Scavi. Stationen ligger lige ud for hovedindgangen til området, Porta Marina. Området kan også nås på Circumvesuviana-linien Napoli – Sarno med stop ved stationen Pompeji Valle. Herfra er der kort vej til den alternative og mindre indgang gennem Porta di Nola.

Anlægget er åben alle dage undtagen 1. januar, 1. maj og 25. december.

Åbningstider:

Fra 1. april – 31. oktober fra kl. 8.30 – 19.30, billetsalg slutter kl. 18.00

Fra 1. november – 31. marts kl. 8.30 – 17.00. billetsalg slutter kl. 15.30

Entre:

10 euro for 1-dagsbillet, halv pris for skoleelever mellem 18-25 år. For EU-borgere under 18 eller over 65 år er der gratis adgang.

Fællesbillet for Pompeji og Herculanum (samt udgravningerne i Oplonti, Stabia og Boscoreale) og gældende 3 dage koster 18 euro, og 9 euro for skoleelever mellem 18-25 år. Artecard Campania kan også anvendes. Klik på linket "Rabat på entreen" og læs mere om kortet.

Luk vindue