Vatikan-museerne.

Samlingerne har til huse i det kompleks af bygninger fra det 14. til det 17. årh. der tilsammen udgør Vatikan-paladserne. 

De første museumssamlinger blev indrettet af Pave Julius II i starten af 1500-tallet, men langt de fleste af de forskellige samlinger blev indrettet i det 19. årh. og Pinacoteca-samlingen blev først åbnet så sent som i 1932. 

Samlingerne er enormt store og rummer et ufatteligt antal mesterværker fra forskellige tidsperioder, og man kan nemt gå ”museumsblind” i løbet af kort tid. Ved indgangen er der nu mulighed for at vælge 4 forskelligfarvede ruter (A-B-C-D) gennem samlingerne. 

Hver af ruterne er tema- og tidsmæssigt forskellige og af estimeret varighed fra 1½ - 5 timer, men det er jo tilladt at springe visse dele af samlingerne over. Alle ruterne har endepunkt i Det sixtinske Kapel. 

Køb en guide ved indgangen. Den er en stor hjælp under besøget, hvor salene og områderne i de forskellige samlinger alle er fortløbende nummereret og mange med deres egen selvstændige navn. 

Man kan også leje et sæt hovedtelefoner med audio-guide, men hovedet kommer til at dreje rundt som et piskeris med alle de ”ting” man uafbrudt bliver gjort opmærksom på.

Luk vindue