Til hovedsiden

Versione Italiana

Årstiderne i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Katolsk pinse i Rom

Klik for stor størrelse

Pinsen – pentecosta (betyder "den 50. dag" på græsk) fejres på den 7. søndag efter påske og betragtes som dagen for grundlæggelsen af hellige katolske kirke.

Det var her Helligånden kom over apostlene med bud om kirkens kald og krav om udbredelse af troen til alverdens folkeslag.

Hvis julen er Vorherres fest og påsken Jesus fest, så er pinsen Helligåndens fest. Og således fuldbringes Den hellige Treenighed.

Paven vil normalt celebrere messe pinselørdag og søndag i Peters-kirken. 

Om søndagen vil han også traditionelt ordinere de nye romerske diakon-præster, som er det første led af tre til en den fulde præsteudnævnelse.

Der holdes yderligere 3 større fest-messer i forbindelse med pinsen:

1. Treenighedsfesten (første torsdag efter pinse).

2. Jesu Hjerte Fest (første fredag efter pinse).

3. Kristi legemes og blods fest (anden torsdag eller søndag efter pinse).

Den sidste celebreres af paven den anden torsdag efter pinse i San Giovanni in Laterano med en efterfølgende meget spektakulær sakramente procession til Santa Maria Maggiore.

I byen Genzano ved Nemisøen, godt 30 km. sydøst for Rom fejres Kristi legemes og blods Fest om søndagen, hvor gaderne er dækket af et veritabelt blomstertæppe. Det er denne begivenhed, der var inspirationen til Bournonvilles klassiske og berømte ballet: Blomsterfesten i Genzano.

PK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk