Til hovedsiden

Versione Italiana

Morgenmad i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Det er ikke på grund af morgenmaden man rejser til Rom

Hvis man vil være sikker på god mad i London, er der nogen der siger, at man blot skal spise morgenmad tre gange dagligt.

Dertil vil vi tilføje:

Vil man være sikker på god mad i Rom, skal man blot springe morgenmaden over!

Prima colazione, som morgenmad hedder på italiensk er nemlig ikke noget at skrive hjem om.

Vi får løbende mange mail fra vore læsere med tilbagemeldinger på overnatningssteder, som de har reserveret gennem Rom-guide.dk.

Og det er som regel kun med rosende ord om det pågældende sted - ja, altså lige med undtagelse af morgenmaden!

Morgenmadsrestauranten var lille, osten var tør, brødet var kedeligt og udvalget var ringe, er de mest almindelige vendinger, der bliver anvendt, når læserne skal beskrive deres oplevelser med den romerske morgenmad.

Med mindre man bor på et luksushotel med international morgenmad på programmet, skal man ikke regne med at morgenmaden er noget særligt.

Den morgenmad gennemsnitlige overnatningssteder tilbyder er vist på billederne herover, og består typisk af kaffe/te, juice, mælk, boller og/eller toastbrød, en slags ost, marmelade, smør og måske cornflakes.

Når det er så sparsomt skyldes det, at romerne sjældent selv spiser det store morgenmåltid, men nøjes med en hurtig espresso i en cafe på vej til arbejde.

Men uden det store morgenmåltid tages det til gengæld revanche til frokost, der er dagens absolut største og mest dominerende måltid.

Du kan vælge at gøre som romerne, for så får du også den fornødne appetit til at gennemføre den omfattende frokost, der ellers tit er uoverskuelig for vore nordiske maver.  

Men du kan også blot smutte ind på en af de mange cafeer, hvor der altid er et opulent udvalg i sandwichs og andet godt. 

Så moralen er: Glæd dig over overnatningsstedets centrale beliggenhed, en ren og god seng til fornuftige penge - og glem alt om morgenmadsrestauranten.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk