Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Porta del Popolo

Denne byport er bygget i det 16. årh. af  Nanni di Baccio Bigio på bestilling af pave Pius IV Medici og fører fra Piazza del Popolo ud til Via Flaminia, der er den direkte vej fra Rom til Adriaterhavskysten.

På ydersiden er der statuer af Peter og Paulus - og så naturligvis et stort Medici-våbenskjold lige over indgangen til Rom.

Indersiden er udarbejdet senere af Bernini, og den er fremstillet til ære for dronning Christina af Sverige, da hun kom til Rom for at konvertere til den katolske tro - og således bestilt udført af pave Alexander VII.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk