Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Romulus tempel og Santi Cosma e Damiano

Vi ved med sikkerhed, at Romulus tempel hverken er viet til Rom's grundlægger eller Maxentius søn, men hvem det så er viet til, ved vi faktisk ikke.

Man skal bemærke de tunge grønne bronzedøre, for det er de oprindelige døre til det lille runde tempel med det ligeså runde tag.

Tænk, at man har noget så velbevaret fra 4. århundrede, der blot henstår ude i alt slags vejr.

Dette viser, hvor rig Rom er på den slags ting. Havde det været i Danmark, var noget tilsvarende sikret på helt anden vis.

Når vi har slået omtalen af Romulus tempel sammen med Santi Cosma e Damiano, skyldes det at Romulus tempel siden det 6. århundrede har dannet vestibule til denne kirke.

Og i virkeligheden kunne vi drage endnu en antik bygning ind i denne omtale, da Santi Cosma e Damiano i virkeligheden ligger i en af salene i Vespasians Fredsforum.

Santi Cosma e Damiano er en utrolig flot kirke, der byder på en smuk byzantinsk mosaik i apsis, hvor man kan se Jesus på en baggrund af orangefarvede skyer.

Indgangen til Santi Cosma e Damiano finder man imidlertid ikke på Foro Romano, men ude på selve Via dei Fori Imperiali, hvor man også kan nyde den lille gårdhave med det smukke springvand og den netop nyanlagte flotte gårdspladsbelægning mellem de sarte rosa facader. 

Udover selve kirken, hvortil der er fri adgang, kan man også mod entre besøge krypten dagligt mellem kl. 7,00 - 13,00 og kl. 15,00 - 19,00

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk