Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Santi Quattro Coronati – Titulus Aemilianae

Indviet til fire martyrer fra det 4. århundrede.  

Beliggenhed:

Piazza dei Santi Quattro Coronati 20

Residerende titulærkardinal:

Roger Michael Mahoney, ærkebiskop af Los Angeles

Kirkens historie:

Den første kirke blev opført i det 4. århundrede, udvidet i det 7. og 9. århundrede, nedbrændt af Robert Guiscard og normannerne i 1084, da Rom blev lagt i ruiner. 

Den nuværende kirken blev bygget af Pave Pascalis II i starten af det 12. århundrede og er senest restaureret flere gange i forrige århundrede. 

Bemærk især fine cosmatiske mosaikgulve fra middelalderen og et samtidig “Matronea”, et galleri for kvinder i højre side af kirken. 

En sådan særskilt afdeling for kvinder viser en ortodoks og byzantinsk indflydelse. 

Derudover ses et smukt renæssance tabernakel-skrin, fresker fra det 14. århundrede og krypt med martyrernes relikvier samt interessant kapel for San Silvestro fra 12. årh.. 

I tilknytning til kirken er der en fin lille klostergård fra det 12. århundrede med ”cantharus” vievandsbrønd og klosterbygning med kapeller fra det 9. århundrede med smukke middelalderlige freskomalerier. 

Det oprindelige titulus-hus under kirken er forsvundet.

PK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk