Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

San Susanna – Titulus Gai / Susannae

Chiesa di S. Susanna

Indviet til Santa Susanna, martyr. 

Beliggenhed:

Via XX Settembre 14 (Piazza San Bernardo).

Residerende titulærkardinal: 

Bernard Francis Law, tidl. ærkebiskop af Boston.

Kirkens historie:  

Det første kristne kultsted, San Caio, nævnes i det 4. årh. som pave Caius titulus. Caius var onkel til Santa Susanna og legenden oplyser titulus-huset som hendes martyrsted, hvorfor kirken i 590 blev viet til hende. 

Pave Leo III udbyggede kirken ca. 800. 

I 1587 tilføjede pave Sixtus V en sidebygning til cistersiensiske nonner. Carlo Maderno udførte omfattende ombygninger i slutningen af 1500-tallet.  Kirken har siden 1924 fungeret som amerikansk nationalkirke i Rom og messerne celebreres på engelsk. 

Kirken har haft 4 titulær-kardinaler der senere blev valgt som pave. 

Facaden er udført af Maderno 1603 og regnes for én af de mest komplette barokfacader i Rom. 

Kirkens indre er også Madernos værk med fine renæssance billeder i sideskibene. I San Lorenzo kapellet dyrkes relikvierne af komedianten Genesius, skytshelgen for skuespillere. 

Krypten rummer grave fra de tilknyttede cistersiensernonner, ligesom der er adgang til et underliggende hus fra 3. årh. som menes at tilhøre den oprindelige titulus.  

PK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk