Til hovedsiden

Versione Italiana

Udenfor Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Caserta

La Reggia

Bellezza e Magia tra il Borgo e la Reggia.

Der er virkelig noget at komme efter i Caserta, for her ligger ikke mindre end Italiens svar på Versailles, så snup bussen fra Piazza Garibaldi i Napoli - eller alternativt toget fra Stazione Centrale og tag en tur til Caserta.

La Reggia er opført 1752 - 74 af Bourbonkongen Karl II, der ønskede sig et kongeslot, som ikke stod tilbage for det franske Versailles.

Og pusten tages da også fra de fleste med mødet med dette imponerende slot, der er 249 meter langt, 42 meter højt og har 1.790 vinduer.

Fra de mere end 1.200 værelser er der udsigt til den 50.000 kvadratmeter store park med vandfald, springvand og skulpturer - og længst ude i parken sprudler det store vandfald "Cascade di Diana" ud over skovklædte bjerge fra en akvædukt og falder mere end 75 meter, før det fortsætter gennem flere små vandfald i et imponerende landskab dekoreret med skulpturer.

Ja den gode Karl fik virkelig sit eget personlige Versailles, som kan besøges tirsdag - søndag fra kl. 9,00 og til en time før solnedgang.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk