Til hovedsiden

Versione Italiana

Udenfor Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Ischia

Casamicciola Terme

Forio

Aragonerborgen Castello d'Ischia syd for Ischia by

Chiesa del Soccorso

Fungo-Klippen ud for Lacco Ameno

Lacco Ameno

Panorama fra Monte Epomeo ned mod Casamicciola Terme

Hvis Sorrento er en ”engelsk” by og Capri en ”amerikansk” ø, så er Ischia en ”tysk” ø. Går man ned ad hovedgaden, Corso Vittoria Collonna, i hovedbyen Ischia Porto så er der både til højre og venstre side den ene alarmerende reklame efter den anden med ”Heute Abend Tanz- und Tirolermusik mit Walther & Antonio”. Er man til denne tysk-østrigske variant af det musikalske univers, så er Ischia stedet; anser man det for at være noget der ligger tæt på kvalmegrænsen, så skal man besøge øen om dagen og helst og bedst tage en rundtur på den utroligt smukke ø.

Og er man yderligere til et sjælssvalende kurophold, så er Ischia i hvert fald stedet. Øen er af vulkansk oprindelse og overalt springer kilder, såvel kolde som varme, med mineralholdigt og ”helsebringende” indhold, som siden antiken har tiltrukket mennesker til øen. Når man dertil føjer, at Ischia er smukt kuperet, meget blomstrende og med mange gode sandstrande, så har man hvad der for mange er de ideelle rammer for et kortere eller længere ophold – med eller uden jodlende Tanzmusik.

Man kommer til Ischia med båd, primært fra Napoli, men også fra Puzzeoli og Sorrento, langt de fleste både anløber hovedbyen Ischia Porto. Havnen er en naturhavn, der oprindelig var en vulkansk indsø, som i 1800-tallet fik forbindelse med det omliggende hav gennem en udhugget kanal.

Byen er en ”hvid” by, som Capri, Positano og Amalfi med megen arkitektonisk indflydelse fra arabisk byggekultur omkring Middelhavet. Syd for byen og omgivet af gode badestrande ligger Ischia Ponte med forbindelse til den iøjnefaldende borg på toppen af den stejle klippe. Borgen er et besøg værd, især det gamle clarrisser-nonnekloster, og udsigten fra toppen ud over Napolibugten er vidunderlig.

Fra Ischia Porto udgår buslinier øen rundt. 

Busser markeret C.S. (Circolo sinistra) kører venstre om, busser markeret C.D. (Circolo destra) kører højre om øen. Heldagsbillet, Unico Ischia, kan med fordel købes.  

Sejlture rundt om øen er også muligt. Bådene udgår fra eller anløber Ischia Porto, Casamicciola, Lacco Ameno og Forio på sejladsen øen rundt.

San Angelo.

Den charmerende lille fiskerby på sydkysten har en idyllisk strandpromenade der vender ud mod den med en smal landtange forbundne godt 100 m. høje klippeø, La Roia. Gode sandstrande på begge sider af byen og flere kurhoteller med kurbade. Det mest kendte er Cavascura, hvor kogende vand strømmer ud fra det vulkanske klippedyb. Oven for San Angelo fører en smal vej op til Ischias højeste punkt, den udslukte vulkan, Monte Epomeo, godt 800 m. høj og begribeligvis med en bjergtagende udsigt over Napolibugten med Vesuv i den østlige horisont.

Forio. 

Beliggende på vestkysten og den mest kendte kurby p.g.a. af kurkomplekset, Giardino Poseidon, hvor den ene mirakuløse svømmepøl efter den anden ligger side om side med svovlholdige bade til vederkvægelse af den værkbrudne krop. Også af interesse er den højtbeliggende og kridhvide Chiesa del Soccorso, meget søgt og besøgt valfartskirke med bl.a. fin 1700-tals keramikudsmykning. 

Lacco Ameno.

På nordkysten er et besøg værd på grund af det meget fine museum, Museo Archeologico de Pithecusae, der rummer enestående fund helt tilbage fra før romertiden, hvor grækerne grundlagde den første koloni, Pithecusa, på Ischia. Byen er også kendt for kirken Santa Restituta på pladsen af samme navn, der rummer den hellige martyr Santa Restituta, der skyllede i land på Ischia i det 4. årh. Hun har igennem århundreder været og er fortsat skytsengel for fiskere og søfolk på Ischia. Ud for byen ligger en vulkansk og stærkt eroderet klippe, der på grund af sin iøjnefaldende form har fået tilnavnet, champignonen, Fungo.

Casamicciola Terme.

Navnet siger det og beliggende på nordkysten, endnu en smuk og behagelig kurby og med nordiske relationer, da man her, men lidt uden for byen, finder den såkaldte ”Villa Ipsen”, hvor den norske forfatter skrev flere af sine berømte skuespil.

Overnatning.

Som for Capri gælder det også for Ischia, at det bedste udbytte får man ved et kortere eller længere ophold på øen, så her har du mulighed for at booke et hotel på Ischia.

San Angelo med forbjerget La Roia

Naturhavnen Ischia by

PK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk