Til hovedsiden

Versione Italiana

Udenfor Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Vesuvio

Vesuvio - klik for stort foto

Vesuvio - eller Vesuv om man vil, rejser sig 1.280 meter over havet og er en såkaldt aktiv vulkan.

Så sent som ved jordskælvet i 1980 rørte den på sig, selvom det ikke kom til et udbrud, som det skæbnesvangre i år 79.

Fra det store udbrud, der den 24. august 79 bl.a. kostede Pompeji livet, har der været 9 mindre betydende udbrud, indtil 1631, hvor der igen kom et stort udbrud, der ødelagde samtlige byer langs vulkanen - og kostede 3.000 mennesker livet.

Senere har der været større udbrud i 1794, 1871 og 1906, hvor det igen gik udover mange af de nærliggende byer.

Så mon ikke det er med en vis form for dødsforagt, at man forlader de små byer ved foden af Vesuvio, hvor man på vinmarkerne dyrker Lacrima Christi (Kristi Tårer) og begiver sig gennem de golde jorde, hvor der kun vokser små træer og buske, for til sidst at gå over den røde og porøse jord de sidste 15 - 20 minutter, det tager fra parkeringspladsen at nå op til krateret.

Det kræver energi at forcere det vanskelige lavagrus, men har man mod på turen, skal man tage Circumvesuviana-banen fra Sorrento eller Napoli til Ercolano, hvorfra resten af vejen kan gøres med bus eller taxa.

Vil man besøge Vesuvio i bil, kører man ad motorvej A3 og drejer fra ved Torre del Greco eller Ercolano.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk