Storbyferie Rom - miniferie Rom -hoteller Rom - Hotel Rom - Rom hoteller - Hoteller i Rom - Ja, om det drejer som et billigt Rom hotel eller et godt Rom hotel - de bedste og billigste Rom hoteller finder du på Rom-guide.dk

Fly Rom - Flybilletter Rom - Rom flybillet - Flybilletter til Rom - Ja, om det drejer som et billige Rom fly eller flybillet Rom - de bedste og billigste flybilletter finder du på Rom-guide.dk

Tilbage til hovedsiden

Versione Italiana

Kom godt rundt i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Kunsten at køre med taxa gennem gaderne i Rom

Den registrerede taxa:

Se godt på dette billede, for sådan ser en autoriseret taxa ud.

Den er altid hvid og har på siden et skilt med oplysning om, hvad det koster at køre fra Roms lufthavne og ind til en valgfri adresse inde i byen.

Skal man således fra en af de to lufthavne og ind til et hotel i centrum, ved man allerede, hvad turen koster inden man stiger ind i bilen. Uanset tidspunkt og mængde af bagage.

De fleste taxachauffører er selvstændige erhvervsdrivende og ejer den taxa de suser rund i på de brostensbelagte gader, selvom man skulle tro de havde stjålet bilen.

Og stærkt vil det ofte gå. 

Nok lige vel hurtigt efter danske normer, og ønsker du at der bliver kørt lidt pænere, kan du forsøge dig med venligt at sige "andare lentamente" til chaufføren. 

Det plejer også ofte at hjælpe med et smil og "piano, grazie".

Man hører ofte anprisninger af de autoriserede taxaer i Rom og hvor vigtigt det er at benytte netop en hvid, autoriseret taxa. Men der findes så sandelig også andre muligheder:

Den uregistrerede/uautoriserede taxa:

Inde i ankomsthallen i lufthavnene mødes man ofte af tilbud om taxakørsel fra pirat-taxachauffører - men også fra de autoriserede taxachauffører, der blot ikke vil betale den afgift de skal for at holde i taxarækken og derfor holder i anden position udenfor terminalen.

Det er ofte billigere, hvis man er så forudseende, at aftale prisen på forhånd. Og så har man også en hjælper til bagagen helt inde fra ankomsthallen.

Anden registreret biltransport:

På siden "Offentlig transport" er der link til forskellige andre transportformer, hvoraf limousine-service gennem NCC er en af de mest anvendte, som også ofte benyttes af hotellet, når du bestiller afhentning i lufthavnen gennem dit hotel.

Dette, at bede hotellet sørge for din transport, kan i øvrigt varmt anbefales.

Uanset, hvad du vælger, så vær opmærksom:

Ikke alle - hverken de autoriserede eller de uautoriserede taxachauffører - kan modstå fristelsen, at tjene lidt ekstra til dagen og vejen på nogle turister, der sidder og vifter med euro-sedlerne.

Så iagttag den nødvendige omhu og læs følgende afsnit:

Generelt om taxakørsel:

Man kan i princippet kun få en taxa ved at henvende sig på holdepladserne eller ved at ringe efter den. En taxa må nemlig ikke stoppe på gaden, og tage passagerer  op - selvom mange gør det.

Hvis man ringer efter en taxa, slår chaufføren taxameteret til, når han modtager turen.  Dette betyder, at taxameteret allerede kan stå på et ikke ubetydeligt beløb, når man stiger på.  

Dette er helt efter reglerne og man skal også betale tillæg for bagage, kørsel om aftenen/natten, på søndage/helligdage, ligesom taxameteret tæller livligt videre mens man holder i kø. 

Taxa-chaufførerne forventer drikkepenge af turister. Romerne giver som regel kun småbeløb eller slet ingenting, men turister forventes at give ca. 10% af turens pris.

Tips til en god taxatur:

Fra lufthavnene og til en adresse i Rom - uanset hvor - er der en fast pris. Betal dette beløb og fald ikke for gode historier om hverken det ene eller det andet.

Aftalt altid, hvad en tur skal koste - eller iagttag at taxameteret bliver slået til.

Bed chaufføren om en "ricevuta" (kvittering) - det vil ofte få ham til at vurdere gennemførelsen af eventuelle skumle planer om overpris og ekstra tillæg. 

Og husk så lige:

Romerske taxachauffører - autoriserede som uautoriserede - er som udgangspunkt ordentlige folk, der passer deres arbejde og må kunne forvente det samme af deres passagerer.

Så læn dig tilbage, nyd turen, giv lidt drikkepenge og et smil. Du er i ROMA.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk