Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Porta Pia

Porten er opført under pave Pius IV i 1561 og var Michelangelos sidste arbejde, og er beliggende lige ved siden af det sted, hvor den antikke Porta Nomentana var beliggende i den aurelianske bymur.

Det nordlige tårn i Porta Nomentana er bevaret lige til højre for Porta Pia.

Porten fik tilføjet en udvendig udsmykning i 1868 af Virginio Vespignani og er senest blevet gennemgribende restaureret i 1989.

Den 20. september 1870 brød de italienske tropper gennem bymuren til Rom ved Porta Pia og indtog Rom ved et slag, hvor 49 italienske soldater og 19 af pavens soldater omkom under kampene.

Dette slag mellem de kongetro italienske soldater og pavehæren kan du læse mere om på siden Via XX Settembre.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk