Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Palazzo del Banco di Santa Spirito

Helligåndens bank er i dag overtaget af Banco di Roma, men dette palazzo var oprindeligt møntstøberi i pave-tidens Rom og blev kaldt Antica Zecca – den gamle mønt.

De øverste etager er bygget af Antonio da Sangallo den Yngre i 1520 og er udformet som en triumfbue hvorpå der er to statuer, som symboliserer velgørenhed og sparsommelighed.

Midt på buen fortæller en inskription at Banco di Santa Spirito blev grundlagt af pave Paul V Borghese i 1605.

Pave Paul V Borghese var en dygtig bankmand og han fik mange velhavende romere til at placere deres penge i sin bank – bl.a. ved at stille hospitalet Santo Spirito’s store ejendomsbesiddelser som sikkerhed for indskud i banken.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk