Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Dogali

Den er 6½ meter høje obelisk man kan se på Viale delle terme di Diocleziano blev fundet så sent som i 1883 af den italienske arkæolog Lanciani ved Isis-templet nær Santa Maria sopra Minerva. 

Stammede oprindelig fra Heliopolis i Egypten under Farao Ramses II. Fire år senere blev den opstillet foran den daværende Termini-banegård og indviet til mindet om de 548 italienske soldater, der havde mistet livet ved slaget ved Dogali i Etiopien samme år. 

Og pladsen foran fik samtidig sit nuværende navn: Piazza del Cinquecento – De femhundredes Plads. 

I forbindelse med anlæggelsen af den moderne Termini-banegård blev obelisken omkring 1930 flyttet til sin nuværende placering.  

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk