Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Synagogen / Ghetto

Området bag Synagogen, der er opført i 1874, er meget charmerende med middelaldergader, forretninger, der sælger typisk romersk koscher-mad og små hyggelige spisesteder.

Men det er også et vemodigt sted, hvor man kan mindes jødernes noget omtumlende tilværelse i Rom.

Det hele begyndte med at Pompejus den Store førte jøder til Rom som slaver.

Under det romerske imperium opnåede de at blive endog særdeles værdsat på grund af deres økonomiske og medicinske kundskaber, hvilken status holdt sig nogenlunde op gennem middelalderen.

Men i begyndelsen af det 16. årh. tog jødeforfølgelserne til, og fra den 25. juli 1556 blev alle romerske jøder tvunget til at leve i ghettoen - bag en høj mur opført af pave Paul IV.

De kunne forlade ghettoen om dagen, men om aftenen blev porten låst, og om søndagen blev de tvunget ind i kirken Sant Angelo in Pescheria for at blive belært om kristendommen.

Disse uhyrligheder stod på indtil 1848, hvor jøderne fik fred og ro indtil fascismen sendte utallige jøder til tyske koncentrationslejre.

Synagogen er åben for besøg mandag - torsdag kl. 10,00 - 17,00 og fredag kl. 9,00 - 14,00 (dog ikke Lørdag, jødiske helligdage, 1. januar og 15. august) og billetkontoret lukker 45 min. før lukketid.

Man kan skrive på mail info@museoebraico.roma.it og ringe på telefon: 390668400661, samt sende fax til 390668400639

Ved besøg af synagogen startes der i et særdeles veludstyret museum, der beretter om de romerske jøders noget omtumlende tilværelse og hver time er der guidede rundvisninger i selve synagogen.

Både museet og besøget i selve synagogen er en meget stor oplevelse.

Der er store sikkerhedsforanstaltninger, og den politiske situation kan have indflydelse på muligheden for besøg.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk