Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Dannebrog i Rom

Palazzo di Malta - Via Condotti 68

Malteserordenens våbenskjold

Huset Savoyen - Det kgl. Italienske vaabenskjold

Mange danske besøgende i Rom undrer sig, når de møder det danske flag eller det, de mener er det danske flag. Det sker, når de går ned ad Via Condotti mod Den spanske Trappe og ud fra den smukke bygning på venstre hånd i nr. 66 ser det danske flag hænge over indgangen.

På Rom-guide.dk får vi også en del spørgsmål om dette, og senest også et spørgsmål om, hvad det danske flag gør i Pantheon, hvor det udgør en del af det kongelige våbenskjold og undertiden smykker de to kongegrave ved særlige lejligheder.

Det er nu ikke det danske flag man ser, for i modsætning til Dannebrog er korset ligesidet både i Via Condotti og i Pantheon. Det vi møder er henholdsvis flaget for Malteserordenen, der har hovedsæde i Via Condotti, og det kongelige flag for Provinsen og Kongehuset Savoien i Norditalien, der blev kongehus for hele Italien ved samlingen i 1870. 

Rundt omkring i Rom ser man også mange steder ved beskedne eller mere imposante indgangspartier det kongelige våbenskjold. Det er hjemsted for en af de mange royale klubber, der alle arbejder for monarkiets genindførelse i Italien, men som indbyrdes har ligget i årelang strid om den korrekte arvefølge til den italienske trone der blev afskaffet ved en folkeafstemning i 1946.

PK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk