Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Santi Giovanni e Paolo  Titulus Bizantis

Chiesa dei Santi Giovanni e Paolo

Indviet til martyrerne Johannes og Paulus der led martyrdøden 362. 

Beliggenhed:

Piazza SS Giovanni e Paolo 13.

Residerende titulærkardinal: 

Michael Edward Egan, ærkebiskop af New York.

Kirkens Historie:  

Også kendt under navnet Titulus Pammachi. 

Antik titulus opført over romersk hus der tilhørte Johannes og Paulus, ikke at forveksle med evangelisten og apostlen af samme navn. 

Den første kirke fra 4. årh. blev stærkt ødelagt af normannerne i 1084, men adskillige tidlige martyrgrave har overlevet til den nye kirke der har gennemgået gentagne ombygninger. 

Front, kloster, kampanile og søjleforhal er fra 12. årh., kapel med fin byzantinsk fresko fra 1255, cosmatisk mosaikgulv fra 13. årh., højalter med antik urne der rummer de jordiske rester af kirkens martyrer. Kirkens øvrige hovedinteriør er fra 17. årh.. 

Under kirken er der adgang til et af de fineste og mest interessante titulus-byggerier der har været grundlag for den senere kirke: Fint bevaret romersk hus i 2 etager, kristen bolig og kapel, romerske og middelalderlige fresker og brønd der rummede helgenernes oprindelige grav. 

Fint lille museum med fund fra titulus-perioden. 

Kirkens mest berømte titulærkardinal har været Eugenio Pacelli der i  1938 blev valgt til pave under navnet Pius XII. Et monument for ham ses til venstre i lige inden for indgangen.  

PK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk