Storbyferie Rom - miniferie Rom -hoteller Rom - Hotel Rom - Rom hoteller - Hoteller i Rom - Ja, om det drejer som et billigt Rom hotel eller et godt Rom hotel - de bedste og billigste Rom hoteller finder du på Rom-guide.dk

Fly Rom - Flybilletter Rom - Rom flybillet - Flybilletter til Rom - Ja, om det drejer som et billige Rom fly eller flybillet Rom - de bedste og billigste flybilletter finder du på Rom-guide.dk

Tilbage til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder udenfor Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Castel Gandolfo - en smuttur udenfor Rom

Castel Gandolfo højt over AlbanosøenDen dybblå smukke AlbanosøSøsiden af Castel GandolfoFrokost hos Jægerne i Castel GandolfoCastel GandolfoPavens sommerresidens i Castel GandolfoSidegade med udsigt i Castel Gandolfo

Nogle dage kan man få lyst til bare at komme væk fra Rom. 

Det kan være rasende varmt eller trafikken kan ind imellem lige blive den tand for meget, at det får én til midt i bilosen at udbryde: Jeg må væk og ud i det fri. 

Bliver man overmandet af denne følelse, så kan en tur til Castel Gandolfo anbefales. Byen ligger i en afstand af kun godt 25 km. fra Rom og i 425 meters højde i de smukke albanerbjerge, lige øst for Rom.

Hér har en gudbåren skaberhånd placeret byen utrolig malerisk på kanten af og 125 m. over den dybblå Albano-sø. 

Hele vejen søen rundt er der en bjergtagende udsigt til de træbeklædte og stejle skrænter med dejlige sommervillaer strøet ud over panoramaet med ødsel hånd, og højt på modsatte side af søen ligger den fine gamle middelalderby Rocca di Papa og byder sig til for et fristende besøg. Det må vi gemme til en anden dag.

Castel Gandolfo har en historie, der går helt tilbage til den tidligste antikke romertid, men kun få rester er bevaret fra denne periode. 

Byen har fået navn efter den Gandolfi-familie, der i det 12. årh. opførte en borg på stedet. 

Omkring år 1600 overgik stedet til Det apostolske Sæde og i 1626 opførte Carlo Maderno det palads for pave Urban VIII, der siden da har været fast sommerresidens for den til enhver tid residerende pave.

Til paladset hører en meget smuk have og fra 1936 pavestatens observatorium, der nyder almen videnskabelig anerkendelse og har et astrofysisk institut tilknyttet. 

Der er kun adgang til paladset efter speciel tilladelse fra paladsets guvernørkontor, og aldrig når paven residerer på stedet. 

I den sydlige ende af byen ligger yderligere nogle pavelige besiddelser, nemlig Villa Barberini og Villa Torlonia, begge med meget smukke haveanlæg, men uden offentlig adgang. 

De pavelige besiddelser har samme ekstraterritoriale rettigheder som Vatikanstaten.

Når paven residerer i paladset, lyser han den traditionelle søndagsvelsignelse fra balkonen ud mod byens lille og meget charmerende torv. Hér finder man også en smuk og enkel fontæne og ved siden af denne ligger byens sognekirke, San Tomaso da Villanova, begge efter tegninger af den allesteds værende Bernini. I kirken findes et meget smukt billede af S. Thomas, malt af Pietro da Cortona. 

Ellers består byen næsten alene af en mindre hovedgade med små idylliske stikgader ned til mindre balustrader med det fine søkik. Derudover ligger der flere ganske glimrende restauranter og 2 gode hoteller. 

Tager man af sted fra Rom om formiddagen passer det glimrende med en god frokost efter at man har gennemtravet byen. 

Frokosten kan passende indtages på Taverna dei Cacciatori – Jægernes Taverna - der ligger i Via dei Zecchini 1, hvor man kan nyde den gode mad på en vidunderlig skyggefuld terrasse med hele søpanoramaet horisonten rundt. 

Tre kapable kvinder står i køkkenet og tilbereder de mere end velsmagende retter til mere end rimelig pris. En balsamisk stund i fred og ro og godt selskab.

Man kommer til Castel Gandolfo ved at tage metrolinie A til endestationen Anagnina, hvor man skifter til de blå Cotral-busser, der har en stor terminal i direkte tilknytning til metrostationen.

Billet kan købes i terminalen og skal tidsstemples i bussen. 

Normalt kører busserne til Castel Gandolfo fra platform 3, men spørg for en sikkerheds skyld, og sørg for at få en tidsplan til returrejsen, for en sådan ses aldrig ved stoppestederne. 

Et alternativ til ud- eller hjemrejse er med lokaltoget til Albano Laziale fra Stazione Termini. 

Stationen i Castel Gandolfo ligger dog helt nede ved søbredden, så det anbefales at man kun tager toget "hjem", da man derved undgår den utroligt stejle vej fra stationen op til Castel Gandelfo.

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk