Tilbage til hovedsiden

Versione Italiana

Nyhedsbreve fra Rom 

Efterårets nyhedsbrev - udsendt 7. juli 2023.

På Rom-guide.dk har vi altid spændende nyt til Rom-elskere. Vi udsender løbende nyhedsbreve med hints til aktuelle begivenheder, og får du lyst til en smuttur til Rom, har vi internettets største udvalg af hotelværelser, lejligheder og pensionater i Rom, der med vor danske vejledning og kontakt, giver dig en sikker og velfungerende reservation.

Bel sole sotto il cielo di Roma! 

Mange har sikkert ventet med længsel på at kunne besøge Rom igen og nyde de dejlige lune og solrige efterårsdage i byen. I dette nyhedsbrev fortæller vi lidt om hvad Rom byder på i det kommende efterår.

Rom-guide.dk

Rom-guide.dk

Spændende udstillinger på Capitol

Villa Giulia - altid et besøg værd!

Capitol-museerne er et "must" - når man har besøgt Rom mere end en gang og i dette efterår byder museerne på flere meget interessante og spændende særudstillinger.

Der er åbent dagligt fra 9,30 til 19,30 

– indgang dog senest en time før lukketid. 

Billetprisen er ret høj - nemlig 15 euro.

Besøg ikke udstillingen den første søndag i måneden, for da er der trængsel af romerske borgere, der denne dag har fri entre (mens vi andre skal betale normal pris).

Læs mere ved at klikke på billedet.

Under overskriften ”skatte fra det hinsidige” viser man en samling af smykker og prydgenstande fra en etruskergrav i Vulci fra det 6. århundrede f.Kr. 

Gravskatten blev efter tyveri beslaglagt nord for Rom i byen Ischia di Castro i 1962, men har ligget gemt på lager i Villa Giulia indtil 2010. 

Nu har bidrag fra en velgørende fond gjort det muligt at udstille alle herlighederne, nu restaureret til deres fordums pragt.

Der er åbent tirsdag til søndag 8,30 - 19,00 

Entre til museet, der også dækker særudstillingen, udgør kun 8 euro. Læs mere ved at klikke på billedet.

Rom-guide.dk

Rom-guide.dk

Unikt efterårstilbud

Tag med Rom-guide.dk på tur

Besøg i Peterskirken

Hver tirsdag og fredag er der tilbud om et unikt besøg i Peterskirken med dansktalende guide. Guiden benytter høretelefoner, hvilket giver en dejlig afslappet rundvisning med stort udbytte.

Klik på billedet og læs mere.

Rom-guide.dk

Rom-guide.dk

Colosseum om aftenen

Domus Aurea

Der er i hele efteråret tilbud om besøg i Colosseum om aftenen. Vil du med, skal du blot klikke på billedet og bestille en billet.

Nu er det igen muligt at besøge Nero's gyldne hus. Klik på billedet og tag med på denne meget spændende tur i det underjordiske.

Rom-guide.dk

Rom-guide.dk

Seværdigheder i Rom

Offentlig transport

Her på Rom-guide.dk finder du et utal af seværdigheder omtalt, så der altid er ideer til den kommende rejse til Rom.

Klik på billedet og læs mere.

Hvordan med transport fra lufthavnen til hotellet, er et tilbagevendende spørgsmål, som dog nemt finder sit svar på Rom-guide.dk

Klik på billedet og læs mere.

Rom-guide.dk

Rom-guide.dk

Osservazione del cielo a roma

Passetto segreto di Castel Sant’Angelo

Kik stjerner i Rom - klik på billedet for flere oplysninger.

Store oplevelser på Engelsborg. Klik på billedet og læse mere.

k

Rom-guide.dk

Festen for San Lorenzo

Festen for San Lorenzo

Festen for San Lorenzo

Den årlige traditionelle fest for San Lorenzo afholdes den 10. august i og omkring patriarkkirken San Lorenzo fuori le Mura på Piazzale del Verano, en af de 7 valfartskirker i Rom, som man kan læse mere om andetsteds på Rom-guide.dk.

San Lorenzo led martyrdøden i år 258 under kejser Valerian, hvor han efter overleveringen blev grillet levende på det gitter der stadig pryder hans grav i kirken.

Dagen markeres med talrige messer i kirker der kulminerer om aftenen med den traditionelle procession med hans helgenfigur gennem området omkring kirken inden der afsluttes med et spektakulært fyrværkerishow.

Dagen markeres også med en del musikarrangementer og anden underholdning i området omkring kirken, der også har en del gode spisesteder, hvor man kan kombinere de jordiske med de himmelske behov.

Kirken ligger i universitetsområdet øst for Stazione Termini og er let at nå med off. transport, både metro og bus. 

Rom-guide.dk

Rom-guide.dk

Børnenes Rom

Rom er så ganske afgjort også for børn, så derfor henviser vi i dette nyhedsbrev til vor side med mange hotspot for børn.

Udover at lege gladiator i Colosseum, at ro på søen eller tage en tur med et ballonskib i Borgheseparken er der mængder af gode tilbud til de kære små, som du kan læse om ved at klikke på billedet. 

Har man børn med til Rom kunne man også overveje at leje en lejlighed frem for det traditionelle hotelværelse.

Og ønsker man at bo på hotel er der flere "børnevenlige" af slagsen - f.eks. med swimmingpool og andre tilbud.

Du kan finde disse tilbud her på Rom-guide.dk

Børnenes Rom

Rom-guide.dk

Rom-guide.dk

Bella vista

Vittoriano
Udsigt fra toppen

Måske den bedste udsigt i Rom.

En fuldstændig unik udsigt over det centrale Rom åbner sig når man har besteget Vittoriano på Piazza Venezia. Først går det op ad de mange marmortrin til fjerde sal af monumentet - terrassen, der tidligere var det højeste man kunne komme på monumentet. Herfra kan man nu med elevator og mod betaling af 7 euro komme helt til tops.

Tag turen, det er både marmortrapperne og de 7 euro værd. 

Rom-guide.dk

Rom-guide.dk

Museums-app

Denne applikation giver brugerne mulighed for at modtage officielle nyheder og opdateringer, på italiensk og engelsk, om alle museumsaktiviteter: (nuværende og planlagte) udstillinger, arrangementer og uddannelsesmæssige besøg i de 20 museer under ”Musei di Roma”.

Den er ganske enkel at bruge og har et indhold af høj kvalitet med flot grafik.

Klik på billedet herover og læs mere.

Teatro dell' Opera di Roma

Forestillingerne i Caracallas termer og Roms Opera. Klik og bestil din billet.

Rom-guide.dk

Rom-guide.dk

Ristorante Alle Fratte di Trastevere

Ristorante Alle Fratte di Trastevere

Dette er et af de bedste spisesteder i Rom.

Ikke langt fra menneske-mylderet på Piazza Santa Maria in Trastevere ligger det pragtfulde spisested Ristorante Alle Fratte di Trastevere, der er et af de ægte romerske spisesteder, der er omtalt i bogen Spisesteder i Rom.

Spisesteder i Rom

Det er en rigtig familierestaurant, hvor hele familien deltager, og hvor far leder slaget, mens fruen står i baren og Giuseppe spurter rundt mellem bordene med den herlige mad, der fremstillet i et køkken i miniformat. 

Blandt andet fordi Trastevere's befolkning ikke er de rigeste i Rom, er priserne i bund - uden at det går udover kvaliteten. 

Når man spiser på Ristorante Alle Fratte di Trastevere er der 2 favoritter:

Først og fremmest må det overdådige antipasti-udvalg på bordet, for det er simpelthen en helt uovertruffen oplevelse.

Det er så velsmagende og der er så meget af det, at det måske rækker for de fleste.

 

Men har man mod på mere, er den anden favorit også antipasti - blot antipasti di mare, som blandt andet består af blæksprutte anrettet i meget tynde og delikate skiver.

Læs mere om dette unikke spisested på siden med spisesteder i Rom, hvor der også er en lille video fra stedet, eller i bogen om Roms spisesteder, som vi anbefaler her på Rom-guide.dk.

Rom-guide.dk

Rom-guide.dk

Antikmarked i Via dei Coronari

Via dei Coronari, der ligger som tangentgade, lige nord for Piazza Navona og vestpå ud mod Tiberen er ramme om en stor og  spektakulær antikmesse hver weekend i oktober.  

Messen er et mekka for antikvitetsinteresserede. Atmos- færen langs Via dei Coronari er fantastisk - butikkerne holder åbent til langt ud på aftenen, og man kan vandre rundt og få en givtig snak med gadens eksperter eller blot beundre det væld af ekstraordinære tilbud: Fra Solkongens toiletbord til malerier, smykker, keramik og andet ønskværdigt. 

Uanset om tegnebogen er mere eller mindre velspækket, så er der altid mulighed for at gøre et fund – men intet foræres begribeligvis væk.

Via dei Coronari betyder "rosenkranssælgernes gade".

Oprindelig blev den anlagt som en genvej for pilgrimme til Peterskirken, men nu er gaden, ud over at være ærke-typisk romersk og stemningsfuld, altså et mekka for antikvitetspilgrimme, hvoraf de mest uerfarne ind imellem kommer hjem herfra, ikke med en værdifuld antikvitet, men snarere med ægte romersk souvenir, som de aldrig troede, at de gerne ville have.

De romerske rioni

Vil du læse mere om de forskellige områder i Rom, så har vi her på Rom-guide.dk en række sider om de forskellige bydele (kaldet rioni), som du kan besøge ved at klikke her.

Der findes også en rejsebog med omtale af de romerske bydele, som du kan stifte bekendtskab med ved et klik her.

Rom-guide.dk

Rom-guide.dk

16 Hotspot

Når du er læser af vore nyhedsbreve, er du nok allerede motiveret for en tur til Rom, men her får du så alligevel - lige for en sikkerheds skyld - 16 ekstra grunde til at tage af sted:

1 - Teatro dell'Opera di Roma - Terme di Caracalla

De tilbagevendende udendørsarrangementer i Caracellas termer med ballet og opera under åben sommerhimmel.

Klik her og læs mere om disse forestillinger og operaens øvrige tilbud.

2 - Serate di grande musica al cortile di Sant' Ivo
Music under stjernerne i den smukke gård tegnet af Borromini.

Klik her og læs mere.

3 - Roma Incontra il Mondo
Aftenkoncert ved søen i den smukke park  Villa Ada I den nordlige bydel med kunstnere fra hele verden

Klik her og læs mere.

4 - Concerti del Tempietto
I ruinerne af det antikke Teatro Marcello og i Casino Civetta I parken Villa Torlonia I Roms nordlige bydel er der kammermusik og klaverkoncert på programmet.

Klik her og læs mere

5 - Villa Celemontana Jazz Festival
I parken nær Caracallas termer er der jazz I September med deltagelse af italienske og international kunstnere.

Klik her og læs mere om dette arrangement og andre jazz-tilbud..

6 - Silvano Toti - Globe Theater
I Villa Borghese-parken er der spændende teater hver sommer - også i år.

Klik her og læs mere

7 - Miracle Players

Oplev teatergruppen opføre forestillingen om Michelangelos liv. Det er gadeteater, som du finder ved at følge skiltene fra  Complesso Vittoriano.
Klik her og læs mere

8 - Sulle Terrazze di Castel Sant Angelo
Dette er cabaret, show og musik hver aften i juni og juli på terrassen i Engelsborg. Men der er også andre tilbud i løbet af året.

Klik her og læs mere

9 - L'Isola del Cinema
Friluftbiograf på Tiberøen under den smukke sommerhimmel.

Klik her og læs mere

10 - I Concerti nel Parcoo e Invito alla Danza
I den store park Villa Pamphili på toppen af Janiculum er der musik og dans.

Klik her og læs mere

11 - Ar core nun se commana
Parco Savello, Giardino degli Aranci, Piazza Pietro d'Illaris (Aventino). Paolo Gatti, sanger, guitarist og ekspert i traditonel romersk musik optræder torsdag .- søndag kl. 21,00

Klik her og læs mere

12 - Casa del Jazz
Der er igen i år jazz i den smukke park Villa Osio. Kom og spis inden koncerten og få en drink i baren bagefter

Klik her og læs mere

13 - Villa d'Este di notte
Så er der sommeråbent om aftenen indtil midnat i den smukke park med alle fontænerne, som også er et besøg værd om dagen.

Klik her og læs mere

14 - Festa di Noantri
Den tilbagevendende fest i Trastevere. Noter den til eventuelt sener besøg i denne periode.

Klik her og læs mere

15 - Munus
Side med forskellige spændende kulturtilbud
.

Klik her og læs mere

16 - Gay Village Festival
Den niende udgave af sommerfesten specielt for bøsser med  kultur, koncerter, dans og underholdning.  

Klik her og læs mere

Rom-guide.dk

Rom-guide.dk

Rom-guide.dk

Rom-guide.dk

Maxxi  

Lungo il Tevere  

Lungo er Tevere... Roma OverAnta

Har du ikke allerede besøgt den helt fantastiske udstillingsbygning ude på Via Guido Reni lidt nord for Piazza del Popolo, kan vi varmt anbefale dig at lægge vejen forbi næste gang du får chancen.

Der er flere forskellige udstillinger, der løbende udskiftes. 

Klik på billedet og besøg museets hjemmeside, der har en udgave på engelsk.

Langs Tiberen fra Ponte Garibaldi til Ponte Cestio kan man igen i år besøge dette marked med lækre fødevarer og andre lækkerier, overvære streetshows med gadeartister, se spændende teater eller lytte til god musik. 

Kort sagt et ægte romersk gademarked som hvert år modtages med begejstring af både romere og turister.

Rom-guide.dk

Rom-guide.dk

Få din egen lejlighed i Rom

Vil du have lidt mere albuerum kan du med fordel leje en lejlighed. Her får du mere plads, og så til stort set samme pris - og måske endog billigere end det sædvanlige, lille og trange hotelværelse.

Med din "egen lejlighed" i Rom behøver du heller ikke spise på restaurant hver dag. Du kan tage på markedet - f.eks. på Campo dei Fiori - og købe ind til din egen romerske aftensmad.

Vi har her en side med 9 lejligheder vi anbefaler, der alle har altan eller terasse.

Klik på billedet og læs mere om dette attraktive alternativ til hotelværelset.

Rom-guide.dk

Rom-guide.dk

Festa internazionale del film di Roma

Festa internazionale del film di Roma

Fremvisningerne forgår primært i det store kultur-kompleks Auditorium Parco della Musica, beliggende i det nordlige Rom, men filmene vises også i biografer rundt om i Rom, ligesom der også er frie og offentlige fremvisninger på så spektakulære steder som eks. vis Piazza del Popolo og ved Trevifontænen.

Nærmere detaljer om hele festivalens program kan ses ved at klikke på logoet her til venstre.

Rom-guide.dk

Rom-guide.dk

Rom-guide.dk

Rom-guide.dk

Rom de næste måneder

Her følger nogle "hotspot" for de næste måneder. Og uanset årstiden er Rom altid et besøg værd.

August:

Festen for S. Peters lænker:

Denne spektakulære fest finder sted i kirken S. Pietro in Vincoli hvert år den 1. august.

Musik og kultur fra Latinamerika:

Fra slutningen af juni til begyndelsen af august er der gang i den på Ippodromo delle Capannelle.

Sne i august:

Det sner faktisk i august. Nærmere betegnet falder sneen den 5. august i Santa Maria Maggiore.

Biograf på Tiberøen:

Oplev en dejlig sommeraften med filmforevisning i det fri på Tiberøen.

Ferragosto:

Den 15. august afholdes den store fest for Jomfru Marias himmelfart i Santa Maria in Trastevere. 

Estate Romana Festival:

Byen Roms store sommerfestival der starter i slutningen af juni og strækker sig helt ind i september med jazz, rock, klassisk musik, film, sport, teater og børne-underholdning.

September:

Festival Internazionale del Teatro Urbano:

Gadeteater.

Antikmarked:

Fra midt i september til midt i oktober er der antikmarked i Via dei Coronari.  

Estate Romana Festival:

Byen Roms store sommerfestival der starter i slutningen af juni og strækker sig helt ind i september med jazz, rock, klassisk musik, film, sport, teater og børne-underholdning.

RomaEuropa Festival:

Stor festival med ekstravagant teater, musik og dans gennem byen.

Håndværksmarked:

I den sidste uge af september og den første i oktober er der marked i Via dell'Orso nær Piazza Navona.

Oktober:

S. Francesco:

Roms skytshelgen fejres i hele byen den 4. oktober.

Antikmarked:

Fra midt i september til midt i oktober er der antikmarked i Via dei Coronari.  

Håndværksmarked:

I den sidste uge af september og den første i oktober er der marked i Via dell'Orso nær Piazza Navona.

Paradiso delle Signore:

Grand Hotel Parco dei Principi afholdes hvert år den første søndag i oktober "Damernes paradis" med juveler og andet "tilbehør".

Efterårsmarked:

Et af Roms største antikmarkeder findes sted på Autodromo di Vallelunga.

Jazz-festival:

Internationale kunstnere deltager i den store festival.

November:

100 malere i Via Margutta:

I april (nogle gange i maj) og i november udstiller lokale kunstnere og gæster deres mange arbejder i Cento Pittori på Via Margutta. I alt er 100 kunstnere udvalgt til at udstille.

Festa di Santa Cecilia:

Den 22. november fejres Santa Cecilia i Trastevere og i Katakomberne ved San Callisto.

Vino Novello:

Sidst i november er der vinsmagning på Campo de' Fiori.

Rom-guide.dk

Rom-guide.dk

Jui i Rom

Jul i Rom

Der er langt mere jul i Rom end i London og Berlin tilsammen - og så er vejret endda så meget bedre!

Romerne har oplevet 22 graders varme og 3 graders frost i december, men normalt ligger temperaturen på mellem 10 og 14 grader i julemåneden, så det er i normalt muligt at nyde en kop kaffe under varmelampen på byens cafeer.

Det kan umiddelbart se ud som om romerne holder jul som vi. Gader og pladser pyntes tidligt med lys og gran, og der reklameres for mere eller mindre uundværlige gaver, helt som vi kender det!

Men alligevel er mange ting meget anderledes – og det kan bestemt gøre det til en rigtig spændende oplevelse, at tage et smut til Rom i juleferien!

Den 24. december er en helt almindelig dag, hvor butikkerne har længe åbent som sædvanligt, mange familier spiser fisk til middag denne aften - og man danser ikke omkring juletræet.

Julegudstjenesten – ja, den og meget andet kan du læse mere om ved at klikke på billedet af Peterskirken.

Rom-guide.dk

Rom-guide.dk

Så slem er Facebook nu heller ikke

En del afholder sig fra at gå på Facebook, og vi siger da heller ikke, at du skal til at oprette din egen "profil" på dette internet-medie. Men du kan gå ind og blive medlem af Rom-guide.dk på Facebook. Så bliver du en del af en stor gruppe Rom-elskere og får de sidste nye hint til den næste ekspedition.

Giv det en chance og klik på linket herunder.

Bliv medlem af Rom-guide.dk på Facebook

Rom-guide.dk

Rom-guide.dk

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk