Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

San Clemente – Titulus Clementis

Chiesa di San Clemente

Indviet til San Clementis (90-99), den 3. pave efter Sankt Peter. 

Beliggenhed:

Via San Giovanni in Laterano / Piazza San Clemente

Residerende titulærkardinal: 

Adrianus Johannes Simonis, ærkebiskop af Utrecht

Kirkens historie:

Den oprindelige kirke fra det 4. årh. blev ødelagt af normannerne i 1084. 

Under de 2 kirker ligger det oprindelige antikke titulus-hus.

Nuværende kirke er fra 1100-tallet med senere tilbygninger, restaureret mange gange, mest omfattende ca. 1700 under Carlo Fontana. 

Antik romersk brønd i forgården, kampanile 1113, alterbaldakin 1283, under højalteret grave for pave Clementis og flere tidlige martyrer. 

De fremragende apsismosaikker er fra 12. årh., det stenindrammede kor er fra 6. årh. og den oprindelige kirke, de cosmatiske arbejder incl. den snoede påskestage er fra 12. årh.. 

Derudover smukke freskoer fra 11. årh.. 

Der er mod entré adgang til de  underliggende udgravninger, der rummer den oprindelige kirke med smukke freskomalerier fra det 9. årh. og kapel for S. Cyrillus, opfinderen af det kyrilliske alfabet, og de romerske huse, bl.a. med tempel for Mithra, der var en gud af persisk herkomst, og i en periode en stærk konkurrent til de tidlige kristne trossamfund. 

Kirken er givet i varetægt til irske dominikanere for al fremtid.

PK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk