Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Santa Maria Maggiore

Det siges at pave Liberius havde mange søvnproblemer og først efter mange og lange bønner faldt i søvn. 

Natten mellem d. 4. og 5. august i året 352 sov paven imidlertid fantastisk godt og havde en drøm, hvor Jomfru Maria viste sig for ham og befalede, at han byggede en kirke til hendes ære på Esquiliner-højen, hvor han den næste dag ville finde en sneplet!

Da paven den næste dag vågnede langt op på dagen, kom en patricier ved navn Giovanni i audiens for at fortælle om en drøm han havde haft. 

Det viste sig, at være den samme drøm, som pavens, og begge begav de sig til Esquiliner-højen, for på det sted, som Jomfru Maria havde anvist, at finde sne! 

For den rige Giovanni’s penge og under pavens opsyn byggede de så kirken, som blev kaldt Basilica Liberiana eller Santa Maria della Neve.

Neve betyder sne! 

Officielt hedder kirken nu Santa Maria Maggiore, da det er den største Maria-kirke i Rom. 

En anden legende fortæller, at trappen op til kirken besidder en særlig kraft, hvilket er grunden til, at man kan se både yngre og ældre kvinder krybe på knæ op af den, mens de mumler bønner. 

Efter overleveringen er det nemlig midlet, hvis man har en vanskelig ægtemand, der f.eks. drikker husholdningspengene op, skænder eller måske blot glemmer bryllupsdagen. 

Når den stakkels hustru er nået op til toppen af trappen og på vejen har bedt et passende antal bønner, kan hun roligt gå hjem til sin nu kurerede ægtemage! 

Måske var det værd at forsøge sig!

Santa Maria Maggiore er en af Roms valfartskirker, hvilket du kan læse mere om ved at klikke her.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk