Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Santa Maria in Trastevere

Dette er efter min mening den smukkeste af alle Roms Maria-kirker, og man mener, at det er den første officielle kristne helligdom, der er bygget og gjort til centrum for tilbedelsen af Jomfru Maria. 

Det siges, at kirken er grundlagt af pave Callixtus I i det 3. århundrede. 

Den kirke man ser i dag er fra det 12. århundrede, og den er berømt for sine meget smukke mosaikker af Pietro Cavallini. 

Der er 22 granitsøjler i skibet, og de er – som de fleste andre steder – taget fra ruiner af antikke romerske bygninger. 

Kirken er åben 7,30 – 13,00 og 16,00 – 19,00.

Pladsen foran kirken er et pragtfuldt sted, at sidde og nyde tilværelsen og livet i Trastevere, selvom en forfriskning på en af pladsens cafeer koster en formue.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk